Safety Razor

Categories LIFESTYLE
Ξυριστική μηχανή Safety Razor

Είμαι άνθρωπος με εμμονές, πολλές εμμονές! Όταν μου καρφωθεί κάτι στο μυαλό, πρέπει να γίνει. Το πρόβλημα δεν είναι πως πρέπει να γίνει, αλλα πως πρέπει να γίνει σωστά. Σωστά, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου δεδομένα. Κάπου εκεί αρχίζει και το κάψιμο του μυαλού μου. Αναζήτηση σε forum, εκατοντάδες αναζητήσεις στο internet, διάβασμα απόψεων, συζητήσεις, blogs, ανταλλαγή απόψεων και πολλά άλλα.

Να μην τα πολυλογώ, πριν μερικούς μήνες μου καρφώθηκε στο μυαλό η ιδέα να εγκαταλείψω τις ξυριστικές μηχανές μιας χρήσης και να μπώ στη διαδικασία να αγοράσω μία ξυριστική μηχανή Safety Razor.

Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι σήμερα τέτοιου τύπου μηχανή και έτσι άρχισαν να περνάνε διάφορα απο το μυαλό μου. Ερωτήματα όπως “θα τα καταφέρω να την χρησιμοποιήσω;”, “Θα κόψω τον λαιμό μου;”, “Πόσο ασφαλές είναι;” και άλλα πολλά.

Όσο το έψαχνα, τόσο η ανασφάλεια μου μεγάλωνε. Στο internet υπάρχουν εκατοντάδες άρθα για να διαβάσει κανείς σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, που μοναδικό σκοπό έχουν να σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου. Κάποιοι προτείνουν ξυριστικές μηχανές για αρχάριους, κάποιοι για έμπειρους χρήστες, κάποιοι μηχανές ανάλογα τον τύπο του δέρματος σου, κάποιες άλλες αφορούν το μέγεθος του χεριού σου και πολλά άλλα.

Κάποια στιγμή μετά απο αρκετές εβδομάδες που γύριζα γύρω γύρω απο το ίδιο θέμα και το μυαλό μου δεν έλεγε να το απορρίψει, αποφάσισα να σταματήσω να ψάχνω και να κάνω το πείραμα.

Safety Razor Set
Safety Razor Set

Αρχικά, για την αγορά, μπήκα σε διαδικασία αναζήτησης σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού. Μεγάλη ποικιλία σε μάρκες και μοντέλα, τιμές για όλες τις τσέπες. Αφού είδα μερικές υποψήφιες μηχανές για αγορά, άρχισα να ψάχνω τα eshop στην Ελλάδα, με σκοπό την άμεση παραλαβή. Με έκπληξη μου διαπίστωσα πως έχουμε αρκετά και εξειδικευμένα ηλεκτρονικά καταστήματα σε αυτό το αντικείμενο, με τιμές στα ίδια η ελάχιστα υψηλότερες απο το εξωτερικό. Καθώς δεν είχα λόγο να κάνω την αγορά απο το εξωτερικό, είπα να το ρισκάρω με κάποιο ελληνικό e-shop. Τονίζω το ρισκάρω, γιατί η εως τώρα εμπειρία μου δεν ήταν και η καλύτερη σε αγορές απο Ελλάδα.

Η παραγγελία έγινε, με έκπληξη είδα πως το πρώτο email με την επιβεβαίωση της παραγγελίας ήταν προσωποποιημένο απο τον ιδιοκτήτη του ηλεκτρονικού καταστήματος και όχι κάποιο αυτοματοποιημένο τυποποιημένο ψυχρό μήνυμα.

Τα προϊόντα ήρθαν σε άριστη κατάσταση, με επιπλέον ενα μικρό δωράκι απο το κατάστημα. Δύο πακετάκια με 10 ξυραφάκια το κάθε ένα. Άνοιγμα, συναρμολόγηση της μηχανής και έτοιμος να δοκιμάσω τα skills μου στο ξύρισμα, εφαρμόζοντας όλα αυτά που είχα διαβάσει στο internet.

Με τρεμάμενο χέρι ακούμπησα το ξυράφι στο ζεστό και “σοβατισμένο” με αφρό σαπουνιού δέρμα του προσώπου μου. Δεν έτρεξε αίμα όπως ήμουν απόλυτα σίγουρος πως θα συμβεί και έτσι συνέχισα κανονικά τη διαδικασία.

Το συμπέρασμα απο την όλη διαδικασία είναι πως κάθε ξυριστική μηχανή αυτού του τύπου ειναι καλή για ενα απλό καθημερινό ξύρισμα. Με την εμπειρία που αποκτάς,  μπορείς να επιλέξεις στη συνέχεια κάτι καλύτερο αν θες. Το σίγουρο είναι πως ακόμα και η φτηνότερη μηχανή αυτού του τύπου ειναι κατα πολύ ανώτερη απο τα πλαστικά ξυραφάκια μιας χρήσης.

Safety Razor
Safety Razor

Μετά απο 6 μήνες χρήσης, μπορώ να πώ με απόλυτη σιγουρία οτι κακώς δεν το είχα δοκιμάσει πριν πολλά χρόνια και συνέχισα να κάνω χρήση ξυριστικών μηχανών μιας χρήσης. Απο το στρατό και μετά το ξύρισμα ήταν μια βαρετή διαδικασία ρουτίνας που έκανα με βαριά καρδιά κάθε φορά. Ο συγκεκριμένος  τύπος μηχανής και γενικά η όλη διαδικασία – τελετουργία του ξυρίσματος, κατάφερε να την κάνει μια ευχάριστη διαδικασία που ανυπομονώ πλέον να κάνω!

Leave a Reply